Miért egyszerű általában a hobbijainkkal pénzt keresni? Mert jó ismerjük az adott területet, értünk hozzá és érdekel minket. Az interneten gyakorlatilag bármelyik hobbinkkal fogunk tudni pénzt keresni, persze nem mindig triviális hogy hogyan is kellene, vagy hogy egyáltalán lehetséges-e, de lássuk is hogy miként lehet.

Milyen hobbikkal lehet pénzt keresni az interneten?

Gyakorlatilag bármelyikkel, vannak hobbik amelyekben több lehetőség van, van amelyikben kevesebb. Igazából csak a saját kreativitásunkon fog múlni hogy hogyan tudjuk a tudásunkat pénzé konvertálni.

Pénzkeresés weboldallal

Gyakorlatilag bármit csinálunk, ezzel nem fogunk mellé, írhatunk az edzéseinkről, az egészséges táplálkozásról, fotózásról, főzésről, varrásról, bármely sportról, létrehozhatunk a rajzainknak weboldalt. A weboldalt népszerűsítsük és tegyünk rá hirdetéseket, csináljunk hozzá közösségi oldalt. Gyakorlatilag azt fogjuk csinálni amit imádunk, ezt dokumentáljuk és pénzt is keresünk vele.

Hogyan indíts be egy weboldalt: Google Adsense Pénzkeresés weboldallal

Pénzkeresés szolgáltatás eladással

Ha jól rajzolunk, fotózunk, nagyon jók vagyunk valamilyen idegen nyelvből, tudunk nagyszerű promó videókat csinálni, szépen éneklünk ezeket a skilljeinket nagyszerűen pénz tudjuk tenni a Fiveren.

Link: https://www.fiverr.com/

Érdemes szétnézni a kategóriákban hogy milyen dolgokat szoktak még árulni, csináljuk meg a profilunkat és tegyünk közzé igényes Giget.



Általánosan egy szolgáltatás 5$ indul, de bármennyiért el tudjuk adni, érdemes az elején olcsóbban mint a többiek, majd ha már sok véleményt kapunk emelni az árakon.

Professzionális szolgáltatások eladása

Ha valamilyen professzionális tudással rendelkezünk, például tudunk programozni, profi szinten fordítunk egy adott nyelvre, jó excel tudásunk van érdemes freelancer munkát végeznünk.
A Freelancer oldalakon általában sokkal többet tudunk keresni, és hosszú idejű szerződés is tudunk vállalni.
Két lehetőségünk van, vagy projekteket vállalunk el akár adott áron, akár órabérben. Az átlagos órabér 10-20$ körül van (2500-5000 forint),  természetesen akár többet is tudunk kérni viszont akkor nagyon profinak lennünk az adott szakterületen.

Megbízható, nagyobb freelancer oldalak:
Fotósoknak ajánlott különböző stock fotó oldalakra regisztrálni, így képeik eladásával tudnak keresni. Olvasd el részletes cikkünket: Pénzkeresés fotózással