Ha meg szeretnénk könnyíteni az instagram képfeltöltési procedúránkat, nagyszerű trükkel tudunk feltölteni a számítógépünkről az instagramra. Ennek rengeteg előnye van, hiszen például ha fotós oldalt üzemeltetünk, nem szükséges a képeinket a szerkesztés után még áttölteni bármely mobil eszközünkre, hanem egy egyszerű technikával a böngészőnk segítségével is fel tudjuk tölteni azokat.

Hogy fel tudjuk tölteni a képeket, chromera lesz szükségünk (lehetséges hogy működik más böngészővel is, viszont még nem próbáltam, így nyugodtan lehet kisérletezni).

Szóval nyissuk meg az instagrammunkat szimplán böngészőből, majd az oldalon kattintsunk valamely üres területre jobb klikkel. Itt megjelenik egy pár menüpont, ezek közül válasszuk a vizsgálat menüpontot (angolul Inspection).

Ekkor megnyílik egy oldal sáv az instagram html kódjával, ne aggódjunk nem lesz szükségünk semmi ilyesmire, a megnyílt kis ablak balfelső részében található 2 apró gomb. Az egyik egy egérmutató egy négyzettel, és e mellett található egy mobil és tablet ikon (ha rávísszük az egeret azt fogja kíírni hogy "Toggle device toolbar", erre kattintsunk rá.

Látjuk hogy az instagram picit átalakul, kisebb ablakba kerül, az ablak tetején pedig ki lesz írva egy szöveg (azt hiszem ez alapesetben az lesz hogy "Responsive"), erre kattintsunk rá majd válasszunk egy számunkra tetsző mobil készüléket (teljesen mindegy melyiket választjuk). Amint kiválasztottunk, nyomjunk egy frissítés gombot a böngészőn (vagy F5).

És már is meg fog jelenni alul a pici fotó ikon, amelyre rákattintva a számítógépünkről fogunk tudni tallózni képeket, és már is tudunk feltölteni az instagramra képet a számítógépünkről. Ezt a módszert minden esetben meg kell ismételni ha bezárjuk az instagrammot (tehát egyszerre több képet is feltölthetsz, csak ablak bezárás esetén kell újra ezeket a lépéseket elvégeznünk).

Hogy megkönnyítsük a lépéseket, itt találsz egy videót a teljes feltöltési procedúráról.


Ha tetszenek cikkeink, és szeretnél többet tanulni internetes marketing, social marketing, influencer technics témakörben kövesd a facebook oldalunkat.