Mindenki szeretne pénzt keresni befektetés nélkül, amely nem egy egyszerű dolog, de szerencsére az internetnek köszönhetően ez már bárki számára elérhető, aki megfelelő időt fektet a tanulási folyamatba.

A legegyszerűbb pénzkeresési lehetőségek befektetés nélkül

Talán egyértelmű, hogy a legegyszerűbb pénzkeresési lehetőség manapság az interneten egy weboldal, pontosabban blog elindítása, amelyet ingyen meg tudunk tenni rengeteg platformon. Érdemes ehhez a blogger platformját választani, hiszen a Google saját termékéről van szó amelynek rengeteg előnye lesz számunkra.

Hogyan blogoljunk úgy hogy azzal pénzt tudjunk keresni

Két rövid, de teljesen más utunk van (természetesen van több lehetőség is, de azok sokkal lassabban fognak beérni), ahhoz hogy pénzt tudjunk keresni.
  • Népszerű, viral, tartalmak postolása (videók, akár szöveges tartalmak), amelyek úgynevezett clickable (kattintásvadász) tartalmak.
  • Olyan kevésbé népszerű kulcsszavak keresése, amelyre egyszerűen tudunk előre lépni a Google keresőjében, ezekből sokat írni, és így nagy forgalmat elérni.

Mindkettő lényege a nagy látogatottság, ezt akár a Google kereső segítségével is elérhetjük (ezt nevezzük SEO-zásnak), Facebook oldal segítségével, de akár YouTube vagy Instagram segítségével is (ezekről rengeteget olvashatsz az oldalunkon).

pénzkeresés bloggal befektetés nélkül

Kulcsszavakra épített weboldal létrehozása

Gyakorlatilag ezzel semmilyen más célunk nincs csak hogy találjunk olyan egyszerű "niche"-ket amelyekre egyszerűen tudunk a Googleban helyezést elérni, így sok kattintást tudunk szerezni, amely segítségével így sok bevételt tudunk szerezni. Ebben az elején relatíve nagy munka van (hiszen cikkeket kell írnunk), viszont hosszútávú passzív jövedelmet tudunk belőle szerezni, gyakorlatilag bármennyi ideig.

Hogyan találjunk profitábilis kulcszavakat

Két eszköz fog a segítségünkre szolgálni ebben a feladatban. A Google saját kulcsszó keresője amely a Google AdWords egyik eszköze a Google KeywordPlanner.  Ezt a következő címen érhetjük el: https://adwords.google.com/aw/keywordplanner
Itt különböző kulcsszavakat megadva (példa: Egészséges gyógyteák, gyógyteák stb) láthatjuk hogy egy adott kulcsszóra mennyien keresnek rá átlagosan egy adott hónapban, és hogy a hirdetők mennyit fizetnek az utána való kattintásokért.

Ez azért lényeges mivel a mi oldalunkon hirdetéseket fogunk megjeleníteni, amelyek után fogunk pénzt kapni  (hirdetés és nézettség után). 

Mivel kezdők vagyunk érdemes kisebb látogatottságú kulcsszavakat keresnünk (pl 100-300 átlagos látogató havonta). Ezekből érdemes többet választanunk, és minél több cikket írnunk rá az adott témába. 

Kis matek után: pl.: írunk 15 cikket (érdemes egy cikket 400-500 szó hosszúságúra méreteznünk). Ezeknek az átlagos néző száma: 500 havonta. Ami azt jelenti hogy ha jól pozícionálunk átlagosan havi 10 ezer embert fogunk az oldalunkra vonzani (azért több mint ha csak összeszoroznánk a két számot, mivel több kisebb olyan kulcsszót is fel fognak ölelni a cikkeink amelyre nem is próbálnunk cikket írni

Havi 10 ezer emberből pedig általánosságban 300 kattintást tudunk szerezni a hirdetéseinkre (3% os a CTR -> vagyis a kattintási arány látogatónként). Ez 150 forintos kattintási értékkel 45 ezer forint havonta. Természetesen ehhez legalább 1-2 hónapot kell dolgoznunk az oldalunkkal (a cikkeink írása, a kereső optimalizálás és egyéb dolgok, erről egy másik cikkünkben tudsz olvasni).

Viszont ez a jövedelem teljesen passzív, befektetés nélküli, hiszen az oldalunk kész, üzemeltetési költségei nincsenek.

A virál tartalmakkal való pénzkeresésről egy másik cikkünkben tudsz még többet olvasni.